Bygga och konstruera

Kursplanen i teknik för grundskolan innehåller inte något som rent specifikt pratar om att bygga och konstruera rent praktiskt. Oavsett det får man väl utgå från att det är underförstått att praktiskt byggande är en del av helheten.
Jag satte rubriken bygga och konstruera och förutsätter att du som pedagog ser de överlappningar som finns mot t ex ellära, slöjd, bild eller vilket man kan integrera med. Eftersom syftet med denna sidan är att ge handfasta tips och förslag överlåter jag hela den diskussionen till läsaren och den egna situationen.

I första hand kommer jag att sträva efter hålla mig till metoder som är genomförbara även i ett vanligt klassrum och med ett minimum av kostnader.

TC Classroom del 1

TC Classroom del 1

Classroom i TinkerCad   Senaste uppgraderingen från TinkerCad är en mycket användbar finess. Efter införandet av GDPR blev det väldigt struligt att använda sig av TC. Googleinloggningen som många har inom skolan kunde inte användas eftersom några avtal inte fanns...

Teknikmässa på skolan ?

Teknikmässa på skolan ?

Om du planerar ett större event typ mässa eller liknande aktivitet där dina, och kanske andra elever, kan presentera sina teknikprojekt är det svårt att hålla alla bollar i luften och vara säker på att inget tappas bort i planeringen. Jag har varit delaktig i ett...

Senaste inläggen